BURRATA ITALIANA

Да се поглезиш в италиански стил е пряк път към щастието!

Burrata Italiana е новият италиански ресторант, открит от създателите на Happy Bar & Grill. Менюто предлага най-доброто от италианската кухня, както и модерна европейска класика.Burrata Italiana ще те пренесе в Италия с ухание на гореща пица, домашна паста, традиционни италиански специалитети, на които да се насладиш с чаша селектирано италианско вино и неповторима гледка.
Burrata Italiana запълва една почти празна ниша в ресторантьорска сцена - тази на автентичният, но модерен градски италиански ресторант, типичен за места като Милано, Ню Йорк или остров Капри. 

Душата на италианската кухня

Професионална пица пещ

Химията между тесто, доматен сос, сирена и всякакви вкусове, която се случва в пещите за пица, си е La Dolce Vita. 
Създадена по автентична неаполитанска традиция нашата пещ съчетава класиката и най-новите иновации по отношение на технологиите и дизайна. 2500 кг плаващи в балон - вид, напомнящ за старите леярни от началото на миналия век, специално покритие от желязо и стомана.
Ако някога попаднете на GEA, няма как да не я забележите, защото изглежда като оптична илюзия. Разполага със 150-сантиметрова плоча за готвене с висок производствен капацитет, като е единствената ротационна фурна с пламък от двете страни, за да можем да се насладим на автентичния италиански вкус.

Храната

като главен герой

 • Моцарела

  За родно място на Моцарелата се смятат покрайнините на днешен Неапол. Легендата разказва за малка ферма, в която са изтървали прясната извара в топла вода и е трябвало да я отцедят и премесят, за да премахнат течността от нея. Така се е оформило това свежо меко сирене с пластове, подобни на конци. Моzza или Mozzare на неаполитански диалект е парче, а от там се смята, че произхожда названието на сиренето. Характеризира се с мека, еластична и гладка текстура с фин млечен вкус без добавена сол.
 • Бурата

  Вид Моцарела, от Южна Италия, Пулия пълна с кремообразно маслено сирене Страчатела Бурата на италиански значи масло. Буратата, с която работим е от семейна фабрика, в Пулия изцяло ръчно направена и има сертификат за автентичност в последните 200 години рецептата и технологията не са променяни.
 • Скаморца

  Това е италианско жълто сирене във фомата на круша с висока масленост и плътнот и сравнително неутрален вкус. Скаморцата се прави от краве мляко, като за нейна родина са приети районите Пулия и Кампаня в Италия. Специфичният вид на това жълто сирене се получава при неговото цедене и сушене.
 • Горгонзола

  Горгонзола е навярно най-известното италианско синьо сирене, като се произвежда единствено от краве или козе мляко, а в някои случаи и от смес от двете. Води началото си от италианската област Ломбардия, където в началото било пренебрегвано, но в последствие било високо оценено. Произвежда се от близо 900 години. Горгонзола е меко и ронливо сирене с плесен, с 48 % масленост и контролирано наименование на произход.

Нейно величество

Пицата

 • Брашно

  Използваме два вида италианско брашно, с което правим нашите пици и доставяме директно от Италия със сертификат за най-високо качество.
 • Тесто

  за пица задължително се меси на ръка и отлежава 72 часа преди да се вложи на пица, по специална математическа формула за температурата му.
 • Най важното

  за нашето пица тесто е, че то е узряло преди да се изпече, поради което след консумация на нашите пици не се усеща тежест. Тайната е, че още при приготвянето в него има само филтрирана вода.
 • 150 секунди

  е точното време, за което се изпича перфектната пица на пещ, а 10 капки зехтин, точно преди поднасяне,  отварят вкуса на всяка пица

Паста

За незабравим кулинарен спектакъл

 • Равиоли

  Прочути с Венецианския си произход, равиолите са вид паста, като една от отличителните им черти е тяхната форма - те може да са са квадратни, триъгълни, кръгли и дори под формата на полумесец. Oбикнoвeнo ce вaрят и ceрвирaт c дoбрe oвкуceн coс, а в някoй чacти нa Итaлия ce гoтвят дирeктнo в coca. Гoлeминaтa нa рaвиoлитe не трябва да надвишава една cупeнa лъжицa, за да пресъздадат перфектната хапка.
 • Пене

  Една от най-разпространените пасти е пенето. Името й идва от думата „крила”, заради диагоналния разрез на тръбичката. Те са с по-голяма кухина от макароните и следователно могат да поемат повече сос. Много добре се комбинира с различни видове сосове, като ръбовете на текстурата са идеална основа, върху която се задържат съставките. Пене могат да се съчетаят с месо, зеленчуци или сметанови продукти. Ние отново сме привлечени от всяка от тези метаморфози, която заслужава да бъде опитана и да й се насладим с чаша вино и в добра компания.
 • Телиатели

  Талиатели са традиционен вид тестени изделия от Италия. По форма те са дълги и плоски, като изразяват майсторството на готвача, осмелил се да ги прави на ръка. Традиционно талятелите се предлагат в два различни цвята, зелен и обикновен (жълт). Важна характеристика на тази паста е текстурата, която е сравнително груба в сравнение с други видове тестени изделия. В допълнение, порестата структура на талятелите също ги прави идеални в съчетание с по-плътни сосове.
 • Букатини

  Типичните за района на Рим букатини са съчетание на дълга паста с малък  отвор в средата - „бука“, от където идва и името им. Характерни със своята дебелина и централен отвор, Букатини се съчетават идеално с по-гъсти и тежки сосове и имат консистенция, която превръща вкуса на всяко едно ястия в кулинарна симфония.

ТРАДИЦИЯ и МОДА

Как традицията се превръща в мода и обратното - отговорът на този въпрос безспорно е роден в Италия и Burrata Italiana е класически пример за това. Burrata Italiana не е просто пицария, нито тратория, а модерен ristorante.
Затова кулинарният й речник е много по-богат от звучната Pizza и включва десетки предизвикващи гастрономическо вълнение понятия като паста, ризото, антипасти, лимончело, тартуфо, скалопини, букини, канцанела, дзупаинглезе... всички те обединени от едно - истинският италиански вкус, постигнат с автентични висококачествени продукти, приготвени по класичеки рецепти с щипка модерен прочит.